Naptár

május 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Címkék

ablak (1) álmos (1) baleset (1) band (1) brutális (1) buli (1) csárda (1) ember (1) kiállítás (1) kicsit (1) kölyök (3) körhinta (1) kutya (3) lurdy (1) máv (1) nagy (1) patkó (1) péntek (1) prison (1) reggel (1) szatyor (3) szülinap (1) tök (1) vau! (1) Címkefelhő

2009.10.12. 15:34 Bifi

Szülinapi BULI

:D

Ez is megvolt.. szerintem hatalmasat buliztunk.. az édrekessége: kb a fele jött el a meghívottaknak.. 7 kg sertéscomb megmaradt, legalább azt se kell venni.
Nikó kicsit ki volt.. a legjobb barátnôje is lemondta, szerintem kicsit rossz dumával. (nem érzem jól magam) Szerintem a: fejemre esett egy floridai tehéncsorda, amint a Katrina hurrikán vágott hozzám! - sokkal jobb lett volna. Mindegy is, lassan úgyís elválik, hogy ki megy és ki marad meg körülüttünk.

... a barátság örök nevû maszlagot meg el kell felejteni. Mindenki változik, és hiába vagyunk sokat együtt, ez automatikusan nem hozza az egy irányba való változást.

 

Mindenki, aki ott volt: Remélem nem csalódtatok, a kaja jó volt, a zene hangosan szólt?

Ha igen, akkor fasza minden!
 

Szólj hozzá!

Címkék: szülinap


2009.07.08. 13:57 Bifi

Ismét nagy hírek

Hétfôn kiderült, hogy csütörtök-pénteken be kell mennem a cégközpontba kollégák szabijai miatt. Nincs is ezzel gond, mindenkinek jár a pihenés.

Kedden kiderült, hogy a jövô hetet is bent kell töltenem a Lurdyban, szabi miatt. Még ezzel sincs semmi baj. Nem olyan rossz az rövid idôre..

Ma kiderült, hogy oda is költözöm végleg. Nah ennek annyira örülök, hogy egybôl rácuppantam az álláshirdetésekre. 4 éve dolgozom ugyanannál a cégnél.. 4 kib***tt év alatt egyszer volt fizetés emelés. Most, hogy ki kell járni a  Lurdy-házba, vehetek magamnak BKV bérletet, havi 9400 Ft kiadás.
Csak pár statisztikai adat, összehasonlitva a KSH adataira támaszkodva a 2005-ös nettô béremet a mostani állapottal: 12,9% reálbér csökkenést tudhatok magaménak..

Kedvenc francia kollégám, aki itt a pénzügyi tótum-faktum, megkapja a kellemes kérdést, ha visszajön: mennyit is érek a cégnek..

Sok szerencsét Nekem..

Szólj hozzá!

Címkék: lurdy


2009.05.18. 12:19 Bifi

VAU! au-au-au

Huh... pörögnek az események...

Lassan Nikó kiállítás-megnyitó-frász-agymenése rám is átragad, pedig nem kellene. Nem nagy dolog egy kiállítás, csak erre utólag jön rá mindenki. (Perszepersze, nagy dolog, csak úgy gondolom, hogy a leszervezése és minden egyéb, ami addig a bizonyos pontig megteszel, hogy tökéletes legyen minden, majd a kiállítás megnyitója után döbbensz rá arra, hogy a fele is elég lett volna)

Szóval kezdem előröl.. Marhanagy dolog egy kiállítás, csak a megszervezezését nem kell túllihegni, mert ha elveszel a részletekben, akkor az a pillanat, amit annyira vártál, eltörpül mindaz mellett, ami energiát belefektettél.

Szóval Drágám! Nyugi van! Péntek 17-zérózéró, és túlélted!

Csók

(halk megjegyzés: Miért van az, hogy nekünk fontosabb ez a kiállítás, és az, hogy további forintokat szerezzünk a Tappancs Állatotthon Alapítványnak, mint magának az alapítvány tagjainak? SEMMI lelkesedés, segítség-nyújtás vagy bármi egyéb. NEM várom, hogy legyünk körbe ugrálva, még azt az 40-50.000 Ft-ot is leszarom, ami belemegy, dehogy Anikó helyett a kiállítás napján SENKI nem tud bemenni melóba.. Hát ez már .. Grr-rr, hogy stílszerű legyek.)

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás vau!


2009.04.29. 14:37 Bifi

Talán szerda?!

Kicsit..

Hát kivagyok... kicsit melóban túlvállaltam magam, kicsit nem alszom eleget, kicsit tele a tököm, kicsit úgy érzem, hogy valaki utál engem odafent..

De persze ezt mind én fôztem ki magamnak, és ha keserû is, akkor is le kell nyelnem.. Kicsit szürrelalisztikus a világ. Olyan minha valami vicces szûrôn keresztül figyelném a mindennapok folyását. Sokszor megkértem magamtól, hogy tényleg itt vagyok-e, tényleg ezt/azt/amazt csinálom-e.

Tulajdonképp szeretem ezt a fáradságot, csak antiszociálissá tesz, amit a környezetem egyre kevésbé tolerál.

KICSIT tartsatok még ki.

Köszi.

Szólj hozzá!

Címkék: kicsit


2008.08.05. 11:20 Bifi

Nincs tovább.

Hát... megtörtént, ami sajnos várható volt... Meghalt az utolsó kiskutya is. Mindez tegnap délelött 10:22-kor, csak most tudok erröl valamit is irni, de most is ilyen randa gombóc van a torkomban, melóban vagyok, és hülyén mutatna egy szörös-szakállas-hosszúhajú-majdnemkétméter-egymázsa-zokogógombóc..

Készültek képek az elejétôl fogva az összes kiskutyáról, gondoltam milyen jó lesz, hogy az esti etetésnél mindig lefotózzuk ôket, és amikor nagyok lesznek, majd egy ilyen fotósnapló-szerûséget csinálunk.. Inkább nem nyúlok egy darabig ahhoz a géphez, de most nem akarom még viszontlátni a képeket.

Könyörgök mindenkinek... ha már volt olyan hülye, hogy nem ivartalaníttatta a kutyáját (nem tenyésztôröl beszélek) akkor NE vegye el töle a kölyköket, hanem probálja meg elajándékozni 2 hónapos korban. Ha nem megy, akkor is vannak állatmenhelyek, de ez magasan a legrosszabb döntés volt egy kutya-tulajtól.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kölyök szatyor


2008.08.04. 10:08 Bifi

Elkeseredve.

Most értem be melóba... Vasárnap este 11-re már csak 1 kiskutya maradt, sajnos szerintünk már nem éli meg a déli etetést.

Reméljük a legjobbakat, és talán megmarad... ô a legerôsebb. Az orvos is azt mondta, hogy csoda lenne, ha egy is túlélné, de mi reménykedtünk legalább 7 csodában.

.. el vagyok keseredve, szerintem feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen állatkínzás címén, de ez sokban függ az elkövetkezendô pár naptól, és attól, hogy Neo egyáltalán túléli-e.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kölyök szatyor


2008.08.01. 16:52 Bifi

Pfájh... phü

Nah ezt se nekem találták ki.. kiskutyák miatti 3 óránkénti kelés betett az alvókámnak...
ha valami nem történik, akkor azonnal beleájulok a billentyûzetbe.

ááá-nemnem! Dolgozni ma már nem!

Szerintem a legnagyobb kínzás, még a hétfô reggelnél is rosszabb a péntek délután...

Szólj hozzá!

Címkék: péntek álmos


2008.07.30. 12:51 Bifi

Zokogtam.

Bármennyire is szeretnék jó dolgokról írni, nem megy.. valahogy kezdem azt gondolni, hogy az élet ROSSZ.. egyszerûen gonosz és azt a néhány jó pillanatot is csak azért kapjuk, hogy legyen viszonyítási alapunk ahhoz, hogy mi lenne HA..

Tegnapi napom az irodában jól alakult.. hamar leléphettem, igy 17:30 körül otthon is voltam. Angie drágám egy kutyamenhelyen dolgozik, szinte kedvtelésbôl.. nem mondanám, hogy fizetésért, mert kb. a havi jövedelme a villanyszámlánkat fedezi.. viszont örülök, hogy azt csinálja, amit szeret, éhenhalni nem fogunk. Neki a munkaideje (elvileg) 6 óra, de még nem volt otthon, ami annyira nem is aggasztott, mert ha munka van kint, akkor nem hagyja a kutyákat cserben. Este 6 körül érkezett meg.. egy kosárral és egy dobozzal. Tudni kell, hogy nekünk egy kissebb állatkert van otthon, 3 papagáj (2 mentett) egy teknôs (mentett) és egy cica, nah.. Tádé macska az egyetlen, aki azért van, mert szerettük volna..
Szóval: kosár+doboz kombó láttán tarkóig húztam fel a szemöldököm, hogy mi lesz ebbôl.. én kategórikusan kijelentettem, hogy több állat a lakásba nem kell, így is elegen vagyunk erre a 70 m2-re. De a csomag csak sírt.. több szólamban és kitartóan. Mint kiderült 7 kiskutya van a csomagban. Egy naposak, és el lesznek altatva, ha Angie (és én) nem neveljük fel ôket 6 hetes korukig, hogy a parvó elleni oltást megkaphassák, és bekerülhessenek a menhelyre. Az anyakutya gazdája belerakta egy nejlonszatyorba ôket és bedobta egy kertbe.  ... namégegyszer:

Az anyakutya gazdája belerakta egy nejlonszatyorba ôket és bedobta egy kertbe.

Nem tudjuk, hogy ki volt, valószínûleg humanoid..
1 kiskutyán segíteni már nem tudtam.. 3x élesztettem újra.. negyedszer már nem sikerült.. egy naposan a kezeim között halt meg. Kérdeztem a páromtól, hogy ekkora terhet miért kell rámrakni. Rég volt, hogy sírtam.. most viszont zokogtam egy kis állatért, akit nem volt lehetôségem megismerni, zokogtam további sokszáz társáért, akik kútban, tóban, föld alatt, agyon csapva, megfojtva, felakasztva végzik olyan emberek miatt akik inteligenciája mindaddig terjed, hogy nem szarnak a szobájuk közepére.. de ebben sem vagyok biztos.Szerintem szigorítani kellene az állatvédô törvényeket.

Kívánom, hogy szatyorban elhagyatva végezze az, aki ezt tette.

Summa: hirtelen lett 6 kiskutyám. NEM örülök neki.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kölyök brutális szatyor


2008.07.30. 12:16 Bifi

Van mirôl

Azt hiszem mostmár jobb esélyem van arra, hogy komoly letargia nélkül írhassak a Tökön töltött 7végérôl...

(Tök) Nagy buli volt... ennyire színvonalas "falunapokat" még nem láttam, pedig szeretem az ilyeneket, sokat is járok ki, jók a koncertek, és olcsó a sör... és itt képviseltette magát a Békési Pálinkafôzde is.. Szilvára fel!
De ne ugorjunk a szilvára hamar.. Szombat reggelem úgy kezdôdött, mint egy unalmas átlagreggel.. kávé, szgép on, hírolvasás, bambulás.. Jóanyám telefonált, hogy mit is csinálunk ma.. Angie-re pillanva közöltem, hogy kb semmit, felvetette a töki buli lehetôségét. Hát akkor már nekiestem körülnézni, hogy hol mi van. Egyedül EFOTT lett volna (talán) de ott sem voltak jó programok szombatra azért a pénzért, amit egy napijegyért elkértek, marad Tök.. de akkor keressünk szállást, és akkor 2 napra lemegyünk.. Patkó csárda. Végül is kivettünk egy bungalót, 4 személyes 14eFt, elfogadható ár, pláne, hogy kultúr wc, fürdô és 2 szoba+nappali TV-DVD jár a dologhoz, még ha esik az esô, akkor se unatkozunk.. :)
Kocsiba be, ablakot le... gps izzít, tök-öm se tudja, hogy hova is kell menni, tök-etlenkedni meg nem akartam, inkább sörözni.. Megérkezés, szállás foglalás (50 m-re a bulitól) indulás..
Rockin' Rockcat's jó volt, rockabillyt csipázom, igen energikus, és jó kis csapat, minden tiszteletem, a produkció nagy volt. Tiszteletem!
Irigy hónaljmirigy belefutott a saját csapdájába, sajnos a szánalom jelzôvel illethetem a produkciót. Azért, amiért a IHM létrejött, a haknizó zenekarok fikázása, ugyanazt csinálják.. Playback koncert 4 ugráló tátogó figurával, unplugged koncert Fender stratocasterekkel.. siralom.. egy tehetséges zenészekbôl álló csapat igyeXik a sûlyesztô felé all4money! rákenról fíííííling! pfffúj.. FIKA-POZITÍV!!!
Korál eszméletlen volt, profi zenészek hibátlan elôadása... nem találtam kivetni valót. Komoly zenei tudás, eszméletlenül összerakott, még mindig aktuális szövegekkel megáldott Rock-zene. Tiszteletem!
Karaoke-disco volt utána. teljesen jó kezdeményezés, emberek arra táncolnak, amit valaki(k) a színpadon jobb/rosszabb/legrosszabb módon elôadtak. Elkövettem azt a kibát, hogy összecimboráztam egy helyi erôvel, névszerint Muki, sorban állás közben.. majd le is ragadtunk a pultnál... és megittunk egy üveg szilvát ketten.. offra is rakva ezzel a bulit hamar.. hányás-alvás-nememléXem.... jöjjön a vasárnap..

.. másnaposan felébredni sosem volt jó.. drágám este odakészített egy felmosó vödröt, de feleslegesnek bizonyult, szerencsére száraz maradt reggelre :)
Menet reggelizni... szép ez a csárda, nádtetô meg sok ló.. tényleg ott van a szeren, hibátlan kiszolgálás jó ízek, komoly árakkal.. (3 tea, hagymás tojás-rántotta 3 adag, kenyér -» 3500 Ft) lehet én szoktam el az éttermektôl, de nekem ez soknak tûnt..
A nap további részét a környék felfedezésévet töltöttük, a Zsámbéki romtemplom szép.. kicsit butának érzem a restaurátorokat, mert amit "helyreállítottak" az nagyon nem odaillô, túlságosan is látszik, hogy pár éves lehet max. Hiába van nem messze a lakhelyemtôl, még sose láttam.. azt hittem, hogy valami kis kôhalom pár sírral.. hát nem.. simán lehetne akármilyen filmet, vagy klippet forgatni itt, NAGYON középkori.. :D
visszaértünk az esti buliba, mert a
The Prison Band koncertjét semmiképp sem szerettem volna elmulasztani, volt szerencsém már a 4. koncertjükön ott lenni, szeretem ôket, lendületes Rockabilly csapat, komoly zenei tudással, Cactus személyében egy komoly torokkal az élen. Emléxem, amikor elöször láttam ôket az Amigó bárban pesten, a dobhártyám majdnem kiszakadt a Gene and Eddie kezdeténél. :) A magyar zeneiparra jellemzôen német kiadót gyarapítanak anyagilag zenei tudásukkal.. hát ez van. MEGATUTI CSAPAT!! MaxiRespekt!

... és ami ez után jön nem ennyire vidám...
Épp vitát nyitottunk kis kupacban, (Stefi, Cactus, Angie, Anyum és Én) hogy a Töki pompos (helyi étel) vagy a lángos a fínomabb, mi mát akkor lángosoztunk, Stefiék akkor csatlakoztak elötte le kellett rámolni a színpadot, cuccokat elrakni... szóval kis kupacban ott állunk kb. féluton a lángosos és A kÖRHINTA között, amikor egy csattanás hallatszott, elnéztem a hang irányába, a hinta felé, de semmit nem láttam, épp visszafordítottam a fejem, amikor egy sokkal komolyabb csattanás hallatszott, visszanéztem, és látom a hintát összeszakadni.. olyan filmszerû volt az egész, mintha egy vásznon láttam volna az egészet.. gyerekek estek ki a hintából.. 2 mp döbbenet, lángos eldobása, párromnak csak kiáltottam, hogy maradjon ott, ne jöjjön, és már rohantam is oda... addigra már nagy volt a káosz, pedig kb 30 mp telt el, mindenki sikoltozott és futkározot... szülök keresték sírva gyermekeiket, fiatalok a barátaikat.. én berohantam a dodgem és ea hinta közötti hátsó részre, majd ismét álltam egyhelyben 2-3 mp-et.. 4 sérültet láttam, mind a 4 fiatal komolyan vérzett, 2en a hinta vasai alatt, 2en a szabadon.. egy lány kint feküdt a dodgem és a hinta közt, egy lány bent a hinták alatt, egy srác beszorult a hinta kocsija és a kezelôkabin közé.. neki a feje vérzett, és eszméletlen volt. Teljesen lesokkolt, de tenni kellett valamit, és mivel nem vagyok orvos, annyit tudtam odakiáltani a sebesülteket rángató családtagoknak, hogy ne cincálják szerencsétleneket, mert ha gerinc is sérült, akkor többet árthatnak. Megfogtam egy törmelékvasat és elkezdtem lebontani azt a részt, ahol álltam.. nem tudtam, hogy van-e valaki még alatta, szerencsére szintén a sokkból eszméve pár férfi, akik ott álltak, segítettek nekem, így hamar járhatóvá tettük az utat, és ki lehetett hozni a sérülteket a hinta alól, mert megvolt a veszélye, hogy mégjobban összezuhan. Tehát a híresztelések ellenére NEM zuhantak a hinta darabjai szanaszét repkedve a szomszédos dodgem-pályára, hanem oda hajigáltuk ôket, hogy a megérkezô mentôknek ne legyenek útban.. a sáska-média legújabb lószarja, a "kreáljunk tudósítást más fotója alapján" tipikus példája. Jah.. olvasó-riporter.. mi? Szégyen..
Miután láttam, hogy többet nem tehetek, gyorsan elsiettem onnan, nehogy útban legyek bárkinek is.. Tipikusan jellemzô, hogy néhány rétinéger a mobiljával kamerázva rögzítette az esetet, és nem azért voltak a vérzô sebesült mellett, mert segíteni akartak. ... és még ne legyek rasszista.. minden elismerésem a romáké (tudod, aki zenél, vagy dolgozik, eltartja a családját), de ezek büdös cigányok voltak, a fuxos fajtából, vihogva kamerázták az esetet. Emberi faj szégyenei... Taigetos-pozitív

Kívánom a sérültek mihamarabbi hibátlan felépülését, további jó egészséget és lelki nyugalmat. Én kb mostanában jövök helyre, már szerencsére tudok aludni, és nem riadok fel egyszer sem. Ellenben összerezzenek még most is, ha valami csattanás-szerû hang van a közelemben. Sosem ültem fel ezekre a hintákra, mert sosem gondoltam biztonságosnak ôket, mostmár tudom, hogy nem azok. Csak halkan tenném fel a (számomra) tök egyételmû kérdést: Hogy lehet forgalomban egy olyan hinta, amit most harmadszor okozott balesetet, hogy lehet engedélye ennek a hintának, hogy lehet nyugodtan ismét használni és végül HOGY lehet, hogy a tulajdonosa még mindig ezt a szakmát csinálja 99 nyara óta.. az akkori baleset halálos volt. Van ismerôsöm, aki mozdonyvezetô volt, és gázolt... nem tehetett semmirôl, mégis felborult az élete, otthagyta a munkáját, tönkrement a magánélete. Úgy látszik vannak emberek, akiknek kötélböl vannak az idegeik.

Szólj hozzá!

Címkék: buli baleset nagy prison körhinta tök csárda band patkó


2008.07.17. 10:51 Bifi

Új MÁV-szerelvények, ablakok, emberek.

Ma felkeltem, kinyitottam csipás szemem, majd rájöttem, hogy jó napom van. Vidáman kikászálódtam az ágyamból, nekiláttam a reggelemnek, és amikor munkába indultam, még mindig jókedvem volt... A vonat idôben jött, leértem idôben a nagyállomásra, idôben jött a gyorsvonat is.. át is tudtam szállni, hely is volt, jó kedv maradt....

..majd marhameleg révén felkaptam a fejem, körülnéztem, minden ablak csukva, légkondi a magyar vasúton még elég ritka, emberek fa-arccal tûrik a rájuk zuhanó 35-38 fokot, kérdôn álltam és néztem, szememet alig észrevehetôen kezdte csípni az izmos hónalj- és egyéb izzadtságszag, megkérdeztem úgy általában mindenkit kellô hangerôvel, hogy: "Ez a szauna-kocsi, vagy lehet ablakot is nyitni?" .. Halkan valaki mormogott valami "...huzat lesz.. " szöveget, és mosolyogva felálltam, további jó izzadást kivánva elhagytam a kocsit.. továbbmenve találtam egy dohányzót, itt végra az ablakok nyitva voltak, de ezt azért mégse... tovább... következô kocsi. ÁÁÁ szuper.. Srác nyitott ablakon át szemléli a világot, még rajtunk kívûl 4 ember a vagonszakaszban, összesen 3 ablak, abból 1 nyitva.. megatuti, kánaán.. éljen..

Helyet is foglalok, PSP elô, Beowulf indít, srác ablakból vissza, ablak fel, leül...

Kezdtem kételkedni benne, hogy normális vagyok... MOST CSAK NEKEM VAN MELEGEM? Óvatosan megkérdeztem emberemet, hogy esetleg.. neadjisten visszanyitná az ablakot, akkor mi lenne... ÉS PERSZE NEM GOND ÉS MÁR NYILT IS AZ ABLAK!!! jókedvem megmaradt, vidáman érkeztem munkahelyemre, és így a szegedi marketing-osztály által okozott agymenések sem ütnek kelleténél nagyobb léket kifinomult lelkem vékony jegén... 

Éljen a csütörtök.

Szólj hozzá!

Címkék: máv reggel ember ablak


süti beállítások módosítása